Industrijska cesta 4D 5000 Nova Gorica


Na logu 1 5220 Tolmin


Za ogled video posnetkov se je potrebno predhodno strinjati s sprejemanjem piškotkov
Spletna stran ni kompatibilna z brskalnikom. Prosimo posodobite brskalnik.

Naziv vozila:

Naziv vozila:

Polnjenje klimatske naprave

Ugodno
img


V servisnih delavnicah Avtocentra Stavanja nudimo strokoven pregled, polnjenje, ter dezinfekcijo avtomobilskih klimatskih naprav.


Kako pogosto je potrebno pregledati avtomobilsko klimatsko napravo?

Priporočamo, da opravite pregled klimatske naprave vašega avtomobila vsaj na vsaki dve leti. Med Samim pregledom bo tehnično usposobljeno osebje Avtocentra Stavanja pregledalo vitalne komponente klimatske naprave, ter po potrebi dopolnilo manjkajoče hladilno sredstvo.

Kaj obsega pregled klimatske naprave v vozilu?

Med samim pregledom tehnično usposobljeno osebje Avtocentra Stavanja preveri delovanje vitalnih komponent klimatske naprave: kompresorja, ventilatorja, kondenzatorja, termostata. V kolikor odkrijemo kakršnekoli napake, vam bomo predlagali popravilo ali zamenjavo okvarjenih delov.

Kdaj je potrebna polnitev klimatske naprave?

Za učinkovito delovanje mora biti v klimatskem sistemu zadostna količina plina. Polnitev klimatske naprave je potrebna, ko:

- opazimo zmanjšano moč hlajenja (iz klimatske naprave kljub nastavitvi nizke temperature ne piha hladen zrak)

- sklopka klimatske naprave ne deluje

- opazimo vidne znake puščanja hladilnega sistema

Zakaj moja klimatska naprava ne hladi?

Najpogostejša vzroka sta nezadostna količina hladilnega sredstva v sistemu ali/in težave s kompresorjem klimatske naprave. Ko klimatska naprava hladi, vendar ne dovolj so lahko vzroki različni (zamašen filter, slabše delovanje ventilatorja, težave na kondenzatorju, ali premalo hladilnega sredstva v sistemu. Priporočamo, da v takem primeru kontaktirate naše svetovalce in se dogovorite za termi pregleda.

Koliko stane pregled in servis klimatske naprave?

Zakaj se ob vklopu klimatske naprave pojavi neprijeten vonj?

Poleg rednega vzdrževanja klimatske naprave je potrebno redno menjati tudi zračni filter kabine. V filtru se namreč nabirajo mikroorganizmi, ki so lahko škodljivi za naše zdravje. Posledica pojava mikroorganizmov je neprijeten vonj ob delovanju klimatske naprave. V Avtocentru Stavanja zato ob servisu klimatske naprave priporočamo tudi dezinfekcijo klimatske naprave in potniške kabine z ozonom.

Kaj je dezinfekcija z ozonom?

Dezinfekcija z generatorjem ozona je najbolj učinkovit način razkuževanja notranjosti vašega vozila, saj kar 99,9% uniči vse viruse, bakterije, alge in plesni ter hkrati odpravi neprijetne vonjave v vašem vozilu.

V kabinskem filtru, prezračevalnem sistemu, uparjalniku in potniški kabini, se lahko naselijo bakterije glive in ostali mikroorganizmi, ki povzročajo neprijeten vonj, poleg tega pa so lahko tudi zdravju škodljivi, saj povzročajo alergijske reakcije. Številni predeli, kjer se zadržujejo mikroorganizmi so težko dostopni z običajnimi čistili. Molekule ozona pa prodrejo tudi v najmanjše in težko dostopne dele prostora. Ozon uniči mikroorganizme ter med samim postopkom razpade na čisti kisik, zato je tak način dezinfecije popolnoma prijazen okolju.

Kako poteka postopek dezinfekcije z ozonom?

Napravo enostavno postavimo v vozilo, ga zapremo ter ozonator vključimo. Generator ozona v potniško kabino ter prezračevalni sistem vpihuje čisti ozon, ki učinkovito uniči vse viruse, bakterije, plesni, alge in druge mikroorganizme ter odstrani neprijetne vonjave. Po končanem postopku odpremo vrata in okna vozil, ter pustimo, da se vozilo dobro prezrači.


Vaš kontakt:

TOLMIN

Matjaž Rejc

T: +386 5 38 00 560
E: #EM#736470756d76287367656762624d7d7b7167737d7e74386471#EM#


NOVA GORICA

Jure Kavčič

T: +386 5 33 84 593
E: #EM#736470756d7628606749797f6d7b6f617a703c607d#EM#


NAROČITE SE

img