Industrijska cesta 4D 5000 Nova Gorica


Na logu 1 5220 Tolmin


Za ogled video posnetkov se je potrebno predhodno strinjati s sprejemanjem piškotkov
Spletna stran ni kompatibilna z brskalnikom. Prosimo posodobite brskalnik.

Naziv vozila:

Naziv vozila:

Razlike med tipi električnih vozil

Ali poznate razliko med baterijskim električnim vozilom, priključnim hibridom in blagim hibridom. Preverite tukaj.
img

BATERIJSKO ELEKTRIČNO VOZILO (BEV)

Baterijska električna vozila uporabljajo za pogon zgolj električni motor. Energija za pogon je shranjena v baterijskem sklopu. Baterijska električna vozila polnimo na električnih polnilnih mestih . Ključne prednosti baterijskih električnih vozil so, da ne proizvajajo emisij, delujejo tiho, ponujajo dinamično vožnjo in nimajo zahtevnega servisiranja.

img

PRIKLJUČNI HIBRID (PHEV)

Razlika med priključnim hibridom in baterijskim električnim vozilom je, da priključni hibrid združuje klasičen motor na notranje izgorevanje z elektromotorjem. Elektromotor poganja električna energija iz baterijskega sklopa v vozilu. Baterije polnimo na električnih polnilnih mestih. Priključni hibrid lahko vozimo tudi izključno na elektromotor, vendar je doseg omejen na 50 do 60 km. Pri večjih razdaljah pri vožnji uporabljamo kombinirano elektromotor in motor na notranje izgorevanje. Rezultat uporabe priključnega hibrida je nižja poraba ter tiha in brezemisijska električna vožnja, kar je še posebej prikladno pri vožnji v urbanih naseljih.

BLAGI HIBRID (MHEV)

Pri blagem hibridu izgorevalni del pogonskega sklopa temelji na standardnih motorjih na notranje izgorevanje. Razlika je v tem,  da ima alternator zamenjan z elektromotornjem, ki služi tudi kot generator; hkrati pa je vozilo opremljeno še z manjšo li-ionsko baterijo. Električni motor poveča splošno zmogljivost motorja, predvsem pri nizkoh vrtljajih, kar pripomore k nižji porabi goriva.

img
img