Industrijska cesta 4D 5000 Nova Gorica


Na logu 1 5220 Tolmin


Za ogled video posnetkov se je potrebno predhodno strinjati s sprejemanjem piškotkov
Spletna stran ni kompatibilna z brskalnikom. Prosimo posodobite brskalnik.

Naziv vozila:

Naziv vozila:

Nova Škoda Fabia Poudarek na Varnosti

Nova Škoda Fabia je opremljena z najnaprednješimi asistenčnimi sistemi. Tukaj lahko izveste več.
img

ENOSTAVNO PARKIRANJE

Nova Škoda Fabia ima kup asistenčnih sistemov za pomoč pri parkiranju kot so:

Sistem Park Assist, ki polavtomatsko vodi avtomobil in vam pomaga z samodejnim premikanjem volana za parkiranje znotraj črt.

Sistem PDC z manevrirno asistenco: sistem opozori na morebitno trčenje z ovirami med parkiranjem in če kljub opozorilam vozila ne zaustavite pravočasno ima nova Fabia vgrajen sistem maneuver assist ki samodejno zasutavi vozilo in se izogni trčenju.

Opozorilo o prometu zadaj

Pri vzvratni vožnji iz parkirnih mest bo sistem Rear Traffic Alert prepoznač vozila, ki se približujejo s strani, zvočni signal bo opozoril na bližajoči se trk. Po potrebi pa se bodo tudi samodejno aktivirale zavore.


img

BOLJŠA VIDLJIVOST

LED osvetlitev

Nova Fabia je serijsko opremljena z osnovnimi LED žarometi, na voljo pa so tudi FULL LED žarometi, ki so močnejši od osnovnih in imajo funkcijo stranske in vogalne osvetlitve, serijske so tudi LED zadnje luči, ki vključujejo LED diode za vzvratno vožnjo in meglenke.

Sistem Auto Light Assist samodejno vklopi in izklopi dolgi snop žarometa. Vire svetlobe zazna s pomočjo večfunkcijske kamere ki je na spodnji strani vzvratnega ogledala.


ASISTENČNI SISTEM TRAVEL ASSIST

Vključuje funkcije kot so:

Prilagodljiv tempomat, ki vzdržuje varno razdaljo od vozila spredaj pri izbrani hitrosti in po potrebi samodejno pospeši ali upočasni vozilo.

Prepoznavanje prometnih zankov, modul za obdelavo slik išče optično prebrane slike znanih prometnih znakov in rezultate primerja z navigacijskimi podatki. Sistem obdeluje znake za omejitev hitrosti, znake za preprečevanje prehitevanje in jih nato prikaže vozniku.

Sistem za preprečevanje nenamernega zapuščanja voznega pasu

Adaptive Lane Assist pomeni, da želi sistem zadržati avtomobil sredi voznega pasu. Sistem Adaptive Lane Assist deluje skupaj s kamero za prepoznavanje oznak voznega pasu na cesti, vključno z rumenimi črtami med deli na cesti, prometnimi stožci in drugimi obcestnimi ali pasovnimi mejami.

  • Opozarjanje na nevarnost naleta s prepoznavanjem pešcev

Front Assist je varnostni sitem za opozarjanje pred trkom, ko je trčenje neizogibno intenzivno zavira , da zmanjša posledice. izvede tudi zaustavitev v sili, če pešec poskuša prečkati pot avtomobilu.

  • Asistenca Side Assist

s pomočjo dveh radarskih senzorjev v zadnjem delu avtomobila sistem Side Assist zazna vozila, ki se vam približujejo od zadaj ali ki so v mrtvem kotu, o tem je voznik obveščen z LED signalom na notraji strani ohišja stranskih ogledal. Sistem Side Assist lahko zazna avtomobile do 70m oddaljenosti in tako voznika učinkovito opozori na nevarne situacije

img
img