Industrijska cesta 4D 5000 Nova Gorica


Na logu 1 5220 Tolmin


Za ogled video posnetkov se je potrebno predhodno strinjati s sprejemanjem piškotkov
Spletna stran ni kompatibilna z brskalnikom. Prosimo posodobite brskalnik.

Naziv vozila:

Naziv vozila:

Nova Škoda Octavia - Slovenski Avto leta 2021

Nova ŠKODA OCTAVIA se je uvrstila v finale izbora za slovenski avto leta 2021 z največjim številom glasov po izboru ljudstva. Ta izbor so potrdila tudi uredništva sodelujočih medijskih hiš.
img

ŠKODA OCTAVIA je avtomobilska legenda z 60. let dolgo zgodovino. 

Lansko leto je na naše ceste zapeljala popolnoma prenovljena NOVA ŠKODA OCTAVIA četrte generacije.


 

NOVA ŠKODA OCTAVIA - ŠE VEČ PROSTORA


Škoda Octavia je postala še prostornejša. Limuzina je zrasla za 19 mm, karavanska Combi različica pa za 22 mm; obe pa sta tudi za 15 mm širši.  Prtljažni prostor se je povečal, pri limuzini na 600 l(1555 l s podrtimi zadnjimi sedeži), pri karavanski različici pa kar na 640 l(1700 l s podrtimi sedeži).

 


NOVA ŠKODA OCTAVIA - ŠE BOLJ DINAMIČNA


Dinamični videz poudarjajo ostro oblikovani žarometi, ki so sedaj nižje postavljeni ter platišča do velikosti 19 palcev. Nova ŠKODA OCTAVIA sel lahko pohvali z najboljšim količnikom zračnega upora v svojem razredu.

 


img

NOVA ŠKODA OCTAVIA - SHIFT BY WIRE


Nova Škoda Octavia ima popolnoma na novo oblikovano armaturno ploščo s kromiranimi detajli, dvokrakim volanom in ambientalno osvetlitvijo. Opremljena je s tehnologijo shift-by-wire, tako, da DSG -  samodejni menjalnik z dvojno sklopko, voznik upravlja z novo ročico v sredinski konzoli. Na konzoli se nahaja tudi elektromehanska ročno zavoro s funkcijo zadrževanja (Hill Hold), ki je nadomestila mehansko.NOVA ŠKODA OCTAVIA - 5 ZVEZDIC NA EURO NCAP TESTU 


Nova ŠKODA OCTAVIA je na testiranjih za Euro NCAP dosegla vseh 5 zvezdic in je prva ŠKODA z asistenco za ovire, asistenco pri zavijanju ter asistenco pri izstopanju.

 

NOVA ŠKODA OCTAVIA - NOVI ASISTENČNI SISTEMI


Asistenca Travel Assist v kombinaciji s samodejnim DSG menjalnikom in predvidljivim tempomatom omogoča počasno vožnjo v gostem prometu, predvideva vozne razmere in prilagodi hitrost vožnje.NOVA ŠKODA OCTAVIA - NOVI POGONI


Kupci lahko izbiramo med najširšo ponudbo motorjev v zgodovini tega modela. Med njimi je tudi novi priključno-hibridni pogon, ki poganja model OCTAVIA iV in še bolj športno priključno-hibridno različico OCTAVIA RS iV. Dizelski (TDI Evo) in bencinski (vključno z blagim hibridom) motorji so bili posodobljeni, v pripravi pa je tudi različica s pogonom na stisnjen zemeljski plin. 

 


Na voljo je že različica OCTAVIA RS, kmalu pa vam bo na voljo tudi različica OCTAVIA SCOUT.

 

img
img